7 найкращих ігор, написаних на Unity - Блог ITVDN
ITVDN: курси програмування
Відеокурси з
програмування

    Обери свою IT спеціальність

    Підписка

    Обери свою IT спеціальність

    Підписка

      7 найкращих ігор, написаних на Unity

      advertisement advertisement

      Добридень, дорогі читачі блогу ITVDN!

      Тема комп'ютерних ігор часто опиняється в епіцентрі багатьох обговорень. На сьогоднішній день ігри є свого роду видом мистецтва, який має гіллясту класифікацію та різні горизонтальні і вертикальні поглиблення, подібно до інших видів творчої діяльності.

      Як живопис, скульптура, фотомистецтво – ігри також мають свій жанр, котрий викликає у нас різні емоції та відчуття. Одні підносять сюжети, які захоплюють дух, інші змушують вирішувати головоломки, треті спрямовані на те, щоб полоскотати нерви. Кожна людина незалежно від віку та особистих переваг може знайти собі відповідний ігровий екземпляр.

      Для того, щоб реалізувати свої ідеї та концепції у відеогрі, розробники використовують безліч інструментів: мови програмування, знання математики, фізики та англійської мови, системи контролю версій, а також ігровий рушій – фундамент будь-якої гри. Саме на останньому ми робимо акцент в даній статті.

      Більш детально тему розробки ігор було розкрито в статті “Як стати розробником ігор”. Якщо вам цікаво дізнатися, в чому специфіка роботи гейм девелоперів, як вони сходять на ігровий Олімп і яким набором технологій при цьому озброєні, переходьте за посиланням вище – ви отримаєте відповіді на свої запитання.

      Отже, ігровий рушій – це водночас інструментарій для створення гри та її базове програмне забезпечення; кілька підсистем, які мають працювати разом, щоб на виході отримати гру. У ці підсистеми входять рушії рендерингу, анімації, фізики, звуку, система скриптів, штучний інтелект, мережевий код та багато інших складових. Одним із найпопулярніших рушіїв є Unity (читається як "юніті") – кросплатформний продукт компанії Unity Technologies, що дозволяє створювати додатки більш ніж на 25 різних платформах. Цей перелік включає персональні комп'ютери (Windows, macOS, Linux), мобільні пристрої (Android, iOS), консолі (PlayStation, Xbox, Switch тощо), VR (Virtual Reality) та інші пристрої.

      Unity можна назвати найбільш щедрим ігровим рушієм. І не лише тому, що на ньому випущено справді багато ігор різних жанрів під безліч платформ, а й за його безкоштовну базову версію. Unity значно зменшує трудові та грошові витрати розробників. Рушій порівняно простий у використанні для будь-якого девелопера-початківця, але при цьому не відстає від технологій поточного часу. Ця якість принесла Unity велику популярність серед інді-розробників. Однак і у колі великих студій його також використовують.

      Давайте розглянемо ТОП-7 найкращих ігор на Unity, щоб переконатися в силі та здібностях даного рушія.

      Hearthstone: Heroes of Warcraft

      Карткова онлайн-гра за мотивами всесвіту Warcraft. Її суть полягає у віртуальних битвах один з одним за допомогою колод карт з покроковою системою передачі ходів між опонентами протягом матчу.

      До виходу Hearthstone поняття “карткова гра” у цифровому середовищі сприймалося досить холодно. Багатосторінковий перелік правил, маса перевантажених механік, загальна недружелюбність до гравця – це спадщина попередніх екземплярів жанру, стикатися з яким середньостатистичному користувачеві не дуже й хотілося. Саме тому реліз альфа-версії Hearthstone сколихнув ігрову спільноту, викликавши велику увагу до гейм-продукту. Його відносна простота та захоплюючий ігровий процес не лише повернули надію гравцям-ветеранам, а й привели нову аудиторію. Можна сказати, що в жанрі карткових ігор відкрилося друге дихання.

      Hearthstone: Heroes of Warcraft неодноразово нагороджувалася преміями в різних номінаціях, у тому числі: “найкраща мобільна гра”, “найкраща стратегічна гра”, “найкраща багатокористувацька онлайн-гра”. Більше того, вона стала однією з провідних кіберспортивних дисциплін у своєму жанрі.

      Cities Skylines

      Містобудівний симулятор, який спрямований на забудову та розвиток власного міста. Гра примітна тим, що крім архітектури необхідно займатися оподаткуванням, організовувати роботу міських служб та громадського транспорту, підтримувати рівень бюджету міста, населення, здоров'я, щастя, зайнятості, стежити за забрудненням довкілля, автотрафіком та іншими елементами гри. Підтримати розповсюдження парків, заборонити куріння, ввести закон про економію електроенергії — вам доступна безліч важелів управління вашим містом.

      Також у гру вбудований API для створення модифікацій мовою програмування C#, що дозволяє гравцям додавати нові моделі будівель та транспорту, вносити свої корективи у процес гри. Наприклад, можна збільшити допустиму ігрову зону, змінити ігрову перспективу на перспективу від першої особи, автоматизувати деякі елементи гри.

      Cuphead

      Комп'ютерна гра, яка поєднує в собі жанри run and gun та shoot 'em up. Її головною особливістю є візуальна складова. Працюючи над стилістикою Cuphead, канадські інді-розробники надихалися роботами аніматорів 1930-х років, внаслідок чого графічно гра дуже відрізняється від будь-яких інших.

      Cuphead анімована повністю на папері як справжній мультфільм тих часів. Комп'ютер був використаний лише для розмальовки ескізів, в той час як саме життя намальованим героям дали руки аніматора, які за допомогою олівця змалювали велику кількість аркушів паперу.

      Однак Cuphead сподобалася гравцям не лише завдяки мальованій анімації. За мультяшною естетикою ховається шалений хардкор — платформер просто створений для того, щоб перетворювати голови геймерів на киплячий чайник. Невелика кількість життів та різноманітність випробувань/босів розставлять усі крапки над “i”. Навіть запросивши у гру свого друга, не сподівайтеся на поступки з боку гри.

      Pillars of Eternity

      Ізометрична партійна рольова гра, яка сповідує принципи "старої школи" і є духовною спадкоємицею гучних рольових ігор минулого: Baldur's Gate, Planescape: Torment та Icewind Dale. Pillars of Eternity не тільки нічим не поступається своїм попередникам із двохтисячних, а й привносить зручну сучасну механіку. Розроблена компанією Obsidian Entertainment, на рахунку якої такі відомі проєкти, як: Fallout: New Vegas, Neverwinter Nights 2, Star Wars: Knights of the Old Republic II, The Outer Worlds та інші. Всі необхідні грошові витрати на створення гри були покриті за допомогою краудфандингової платформи Kickstarter — в концепцію гри повірили вірні шанувальники творчості Обсидіан та фанати рольових ігор.

      За допомогою Unity розробникам вдалося створити деталізований та пропрацьований світ, який високо оцінили як критики, так і геймери. Рушій дозволив дбайливо перенести старі механіки на нову платформу, при цьому відшліфувавши всі гострі кути, які були присутні в іграх-побратимах кінця дев'яностих та початку нульових. Звичайно, Pillars of Eternity не ідеальна, проте вона довела, що класні рольові ігри зі старим духом і водночас сучасною оболонкою можуть існувати та бути гарним прикладом для наступних екземплярів цього жанру.

      Pokemon Go

      Мобільна гра, яка у 2016 році прогриміла на весь світ. Їй присвячувалися репортажі новин у багатьох країнах, включаючи США, Росію, Україну тощо. Платформа Unity забезпечила вихід Pokemon Go як під Андроїд, так і під iOS. Грі вистачило лише одного тижня, щоб стати всесвітньо відомою.

      Pokemon Go – це рольова багатокористувацька гра для мобільних пристроїв, що використовує технологію доповненої реальності, яка "викликає" віртуальних покемонів на певні ділянки реальної місцевості. Щоб побачити дане створіння і спіймати його, необхідно зайти в гру і направити камеру свого смартфона/планшета на місце присутності істоти. Самі покемони переміщуються ігровою картою в той час, як ви рухаєтеся у реальному світі. Таким чином, гра не тільки демонструє досягнення сучасних технологій доповненої реальності, а й мотивує своїх гравців на підтримку фізичної активності.

      Subnautica

      Гра на рушії Unity, розроблена інді-студією Unknown Worlds Entertainment у жанрі пригодницької гри та симулятора виживання з відкритим світом. Дуже тепло прийнята як критиками, так і гравцями. На Metacritic – популярному сервісі, який збирає рецензії до різних музичних альбомів, ігор, фільмів, ТВ-шоу, DVD-дисків та мобільних ігор – середня оцінка ПК-версії від критиків – 87 із 100 (39 видань висловили свою думку), а від користувачів – 8.5 із 10 (806 гравців висловили свою думку).

      Геймплей гри побудований навколо виживання на барвистій океанічній планеті серед безлічі недружніх істот, куди герой потрапив у результаті аварії космічного корабля. Для різноманітності контенту та надання йому більшої кількості механік, в гру було введено зручну систему крафту. Не забули розробники і про сюжетну складову, яка здатна якщо не здивувати, то утримувати гравця в інтризі до самої розв'язки. Проте головною особливістю Subnautica було саме дослідження підводного світу, сповненого таємниць та небезпек. Перегляньте огляди на неї і ви дізнаєтеся, наскільки комплексну, багатогранну і при цьому красиву гру можна створити з використанням Unity.

      Kerbal Space Program

      Цікавий проєкт на Unity, котрий являє собою космічний симулятор. Жанр гри – пісочниця, в якій вам слід спорудити свій космодром, побудувати ракету і запустити її в космос. Обираєте цілі, збираєте літаючий апарат необхідної конфігурації, злітаєте, вирушаєте в якусь цікаву точку космосу, здійснюєте свої дослідження – і назад додому.

      Звісно, ​​не все так просто. Щоб здійснити задумане, вам потрібні хоча б поверхневі знання в області фізики, інакше ваша конструкція навіть на сантиметр не підніметься. Також не обійтися і без кмітливості. Конструювання ракети, вирішення питань паливного постачання, акумуляція електроенергії в космічному просторі та інше — іграшка для тих, хто не боїться експериментувати та кидати собі виклики. Створюючи її, розробники хотіли зробити не лише головоломку для аерокосмічних любителів, а й популяризувати наукову та інженерну діяльність у широкого загалу. Чудовий вибір для тих, хто бажає підвищити свою ерудованість.

      Підсумки

      Як ви помітили, ігровий рушій Unity демонструє чудові показники у створенні абсолютно різнополярних гейм-продуктів. Містобудівні симулятори, доповнена реальність на вашому смартфоні/планшеті, хардкорні ігри в стилі ретро-мультиків, підводні пригодницькі пісочниці, симулятори з великим акцентом на фізику та кмітливість, карткові ігри та ізометричні рольові стратегії... Це далеко не повний перелік жанрів, в яких Unity себе чудово зарекомендував. Щоб створювати захоплюючі і затягуючі ігри, необов'язково мати знання С/С++.

      Якщо вас цікавить гейм індустрія і ви хочете пов'язати свою професійну діяльність з розробкою ігор, пропонуємо вам опанувати спеціальність Unity/Game Developer, яка доступна на ITVDN у форматі записаних відео уроків. Обов'язкова програма навчання включає наступні відео курси:

      Крім цього, програма містить прикладні відео курси, в яких автор демонструє створення ігор, аналогічних таким загальновідомим, як: Need For Speed, Pokemon Go, Counter Strike, Agar.io тощо. Також в курсі приділяється увага створенню ігор VR (віртуальна реальність) та модифікації вже існуючих (як, наприклад, GTA V).

      Для того, щоб створювати унікальні відеоігри з добре пропрацьованим геймплеєм, необхідно вивчити мову програмування C#. Безумовно, розробляти ігри можна, знаючи лише Unity, проте щоб внести щось своє до гри, потрібна C#. Ця мова є однією з найлегших та найзручніших у вивченні для новачків. ITVDN має невеликий “чит” для тих, хто хоче її опанувати – відео курси від Олександра Шевчука, експерта у галузі побудови архітектури інформаційних систем, бізнес-аналізу та управління IT-проєктами. Цей автор є одним із найулюбленіших серед наших студентів. Його манері викладання складно знайти рівних, як і рівню зрозумілості записаних ним уроків.

      Нещодавно Олександр Шевчук випустив новий відео курс "Процедурне програмування мовою C#", який є оновленням курсу "С# Стартовий". Обираючи навчання у даного автора, ви досягнете дзену C# у максимально зрозумілій та мотивуючій формі, котру складно відшукати в інтернет-просторі. Поєднайте отримані знання з відео курсами спеціальності Unity/Game Developer та отримайте солідний інструментарій розробки відеоігор, з яким зможете підкорювати будь-які вершини ігробудівництва.

      Якщо у вас виникли зауваження або побажання до статті, сміливо залишайте їх у коментарях.

      Бажаємо успіхів та невичерпної мотивації на шляху до ваших цілей!

      Залишайтеся з ITVDN!

      КОМЕНТАРІ ТА ОБГОВОРЕННЯ
      advertisement advertisement

      Купуй передплатуз доступом до всіх курсів та сервісів

      Бібліотека сучасних IT знань у зручному форматі

      Вибирай свій варіант підписки залежно від завдань, що стоять перед тобою. Але якщо потрібно пройти повне навчання з нуля до рівня фахівця, краще вибирати Базовий або Преміум. А для того, щоб вивчити 2-3 нові технології, або повторити знання, готуючись до співбесіди, підійде Пакет Стартовий.

      Стартовий
      • Усі відеокурси на 3 місяці
      • Тестування з 10 курсів
      • Перевірка 5 домашніх завдань
      • Консультація з тренером 30 хв
      59.99 $
      Придбати
      Базовий
      • Усі відеокурси на 6 місяців
      • Тестування з 16 курсів
      • Перевірка 10 домашніх завдань
      • Консультація з тренером 60 хв
      89.99 $
      Придбати
      Преміум
      • Усі відеокурси на 1 рік
      • Тестування з 24 курсів
      • Перевірка 20 домашніх завдань
      • Консультація з тренером 120 хв
      169.99 $
      Придбати
      Notification success
      Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити взаємодію з нашими веб-сайтами та послугами простою та значущою.